петък, 18 октомври 2013 г.

Пещерата водопада и в петолъчката на Бузлуджа.

 И понеже не разбирам отпуска у дома 2200км ми бяха малко и се по разходихме още малко. Решихме да влезем малко по-навътре от обичайното в пещерата от която започват Крушунските водопади. Бяхме екипирани с неупрени, каски, жилетки, фенерчета, лодка а аз освен това и със статив и апарат в водонепромукаем калъф. По намръзнахме доста във водата понеже през повечето време плувахме но си струваше определено, на повечето места беше трудно за снимане за това една снимчица само от нея :) Но за компенсация има още малко от тук там по пътя където намерихме нещо интересно.
Другата ни цел бе пещерата Стълбицата, както се досещате понеже вътре се влиза по стълба.  Пещерата не е много голяма, т.е. голяма е.. но зависи от гледната точка. Представлява една голяма зала с височина около 30тина метра и ширина около 60, има и още зали надолу но се влиза през пропаст през една цепнатина в скалата, но не бяхме екипирани и пропуснахме слизането по-надолу.


След това на връщане минахме през Бузлуджа, надявахме се да хванем залеза от петолъчката но не успяхме за жалост. Качихме се все пак горе, намерихме пътя с триста зора. Полюбувахме се малко на гледката от горе която беше доста красива и по тъмно излязохме от там. После от няма на къде.. застудя, стъмни се и с това свърши разходката ни. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар